Syksyn uutuus nuorille Kallahden nuorisotalolla: Street workout

Kallahden nuorisotalo: maanantaisin klo 17:00-18:30.
Alkaa 19.10.2015. Kurssi tarkoitettu: 13-17 v.
Ryhmään mahtuu max 20.

Vetäjinä: Markku ja Milla Vahtila. Markku on maajoukkuetelinevoimistelija ja mm. 8-kertainen Suomen mestari renkailla sekä Pohjoismaiden ja Pohjois-Euroopan mestari renkailla

ankkurilla2_p

Street workout on katutreenilaji, jossa hyödynnetään omaa kehoa harjoitteluvälineenä. Street workout pohjautuu mm. telinevoimisteluun, kehonpainoharjoitteluun, parkouriin ja akrobatiaan, joista on lainattu erilaisia voimaharjoitteluliikkeitä, temppuja sekä taitoa, koordinaatiota ja kehonhallintaa vaativia harjoitteita.

 

Street workoutin pääjuju on, että treenaus ja temppuilu tehdään esimerkiksi ulkona kaupunkien kaduilla ja puistoissa. Laji on helposti kaikkien saatavilla, sitä voi harrastaa lähes missä vain eikä sen aloittamiseen tai välineeksi tarvita kuin oma kroppa sekä innostusta.

Street workoutissa tehtäviä harjoitteita ovat esimerkiksi erilaiset punnerrukset, dipit, leuanvedot, ihmisliput, kyykyt, palomiespunnerrukset eli muscle upit, etu- ja takavaaka, nojavaaka eli planche ja käsilläseisonta. Lajissa käytiin ensimmäiset SM-kilpailut viime heinäkuussa ja maailmalla pidetään myös MM-kilpailuja ja muita kansainvälisiä kisoja.

rengasvoimavalmennusta_3_voimavahtila_DRKilpaileminen ei kuitenkaan ole street workoutissa tärkeintä, vaan yhdessä treenaaminen, hengailu ja hauskanpito. Siinä ohessa tulee kuin huomaamatta oppineeksi siistejä temppuja ja pääsee hyvään kuntoon. Laji sopii ihan kaikentasoisille, sillä erilaisten liikkeiden harjoittelun voi aloittaa erilaisilla helpoilla variaatioilla, joita voi sitten lähteä vaikeuttamaan, kun taidot ja voimat kehittyvät. Laji sopii loistavasti myös naisille, ja suomalainen Oona Kivelä onkin lajin maailmanmestari viime vuodelta ja tämän vuoden MM-hopeamitalisti.

Youtubesta löytää helposti siistejä street workout -videoita esimerkiksi hakusanoilla kehonpainoharjoittelu, street workout, calisthenics ja barstarzz.