Avartti-retki Liesjärven luonnonsuojelualueelle 25.-26.11.2017

Lähdimme lauantaiaamuna minibussilla, kaksi ohjaajaa ja viisi nuorta (yksi oli sairastunut ja yksi liittyi seuraan myöhemmin). Reilun tunnin automatkalla oli kivaa jutella nuorten kanssa.

Liesjärvellä menimme ensin Korteniemen perinnetilalle, jossa kyltin mukaan eletään kuten 1910-luvulla. Ei näkynyt eläimiä eikä juuri ihmisiäkään, joten lähdimme kävelemään Pohjantikka-nimistä reittiä. Sää oli syksyisen raikas, kuiva. Tosin metsässä oli märkiäkin paikkoja, mutta niistä päästiin helposti yli.

Sitten koitti päivän kohokohta: paistettua lohta ja perunamuusia ulkona. Kuvista näkee, että oli herkullista. Kuvista ei näe, että oli myös tarpeeksi. Astioita pestessä yksi kattila yritti lähteä seilaamaan Amerikkaan, mutta saatiin se onneksi kiinni.

Ruuan jälkeen tietysti siivottiin paikat ja lähdettiin yöpymispaikkaan, Kultakukkuraan noin 20 minuutin matkan päähän. Oli iso talo: viisi makuuhuonetta, iso tupakeittiö ja monta vessaa ja suihkua. Sauna oli erillisessä kodassa, eikä oikein tainnut miellyttää kaikkia.

Tehtiin yhdessä ruokaa: kanan siipiä, kalapuikkoja ja salaattia. Näkyi maistuvan taas.

Aamulla ei pidetty mitään kiirettä, vaan aamiaistettiin rauhassa. Sitten pakattiin tavarat, siivottiin talo ja lähdettiin seuraavaan paikkaan: Kopinlahden parkkipaikalle kansallispuistoon. Kierrettiin Hyypiön luontopolku ja käytiin Siltalahden tulentekopaikalla. Kaikilla tuntui olevan jo niin kova kiire kotiin, ettei jääty laittamaan ruokaa, joka olisi ollut makaronia ja makkaraa. Sääkin oli vähän märempi kuin lauantaina, saattoi olla joillakin märät jalat.

Ei muuta kuin autoon ja takaisin Kallahteen, jossa oltiin vähän neljän jälkeen.