Tanssia, jalkapalloa tai koripalloa?

Kävimme keskiviikko- ja torstai-iltapäivänä etsimässä tietoa nuorten harrastuksista. 2018 Ruutibudjettikyselystä tuli esiin tieto, että nuoret toivovat Vuosaareen lisää jalkapallo-, koripallo- ja tanssitoimintaa. Kyselymme aihe oli, että mitä näistä kolmesta harrastuksesta kannattaisi järjestää lisää ja minkälaista toimintaa se olisi. Kysely suoritettiin viestintäapulaisten toimesta Google Formsissa jolloin ohjelma purki vastaukset valmiiksi diagrammeihin.

Kyselyssä parhaiten menestynyt laji oli tanssi, jota halusi kokeilla noin 45 prosenttia. Jalkapalloa ja koripalloa valittiin lähes saman verran, mutta koripallo oli silti toiseksi suosituin. Tämän jälkeen annoimme haastateltavan suunnitella hänelle itselleen mielenkiintoista toimintaa tästä lajista. Teimme monivalintakysymyksiä, joiden avulla saimme selville nuorten toiveita lajia kohtaan, kuten harrastukseen vaadittava ikä tai osaamistaso.

Haastatteluprosessi oli kiinnostava ja oli mukavaa kokeilla uutta haastattelumetodia. Haastattelutilanne oli täynnä viestintää ja hyviä keskusteluja!

 

Lucas Karjalainen

Nuorisopalvelut

Vuosaaren nuorisotyöyksikkö

viestintäapulainen