Chillaushuoneen tarina

 

Chillaushuone alkoi nuorten ideasta, se sai alkunsa ruutibudjetissa ja ruutipajoissa. Chillaushuone on paikka, minne kaikki ovat tervetulleita, eli huone on unisex.

Tämä huone haluttiin tehdä koska talossa oli jo tyttöjenhuone, mutta ei ollut paikka jossa kaikki pystyisivät hengailla rauhassa.

Pari nuorta alkoivat ideoimaan ja suunnitella huoneen ulkonäköä ja sisustusta 2018 syksyllä. Huoneen toteuttamiseen saimme määrätyn kokoisen budjetin, jolla huone tuli sisustaa. Pidimme huoneen suunnittelu kokouksia noin kerran viikossa. Lähdimme alussa suunnittelemaan huoneen tunnelmaa, päädyimme lämpimiin sävyihin eli ruskea ja kultainen. Yhdistimme vintagea ja trooppista tunnelmaa. Huone oli ennen punttisali, joten tavaroista piti päästä eroon. Sen jälkeen aloimme mitata huoneen kokoa ja minkä kokoisen kalusteita ostaisimme. Aloimme selata Ikean ja Jyskin nettisivustoja, etsimme myös samalla inspiraatio kuvia netistä ja lehdistä.

Me menimme katsomaan sohvaa JYSK:ista ja verhoja eurokankaasta, molemmat tilasimme kotikuljetuksella nuorisotaloon. Sitten menimme Ikeaan ja katsoimme tavaroita yhdessä, päätimme mitä haluamme ostaa. Samalla kävimme hodareilla ja jäätiin yli aikaan, koska taxi ei löytänyt meitä. Saavuimme kello 23.00 nuorisotaloon ja seuraavalla viikolla, aloimme sisustaa ja kokoamaan kalusteita. Tässä kohtaan seinät oli jo maalattu, väri ei vastannut odotuksiamme mutta luumunliila kelpasi mainiosti kultaisen glitterin kanssa. Laitoimme ensiksi verhot ja sitten sohvan paikoilleen. Samalla tulostimme kuvia, jotka voisi laittaa kuvakehyksiin. Järjestelimme huonekalut loppuun siihen järjestykseen mihin halusimme. Laitoimme keijuvaloja kattoverhoon ja muita valoja huoneen seinille. Huone oli vihdoin valmis, ja pääsimme pitämään avajaiset, jotka olivat

28.3 2019. Avajaisissa tarjoiltiin pientä purtavaa ja juotavaa, ja siellä esiteltiin paikkoja. Avajaisissa vieraili paljon nuorisotalon nuorisoa ja ohjaajia. Paikka kehuttiin paljon ja saimme paljon positiivisia palautteita. Huoneen voi varata nutakortin avulla. Huoneessa voi olla samaan aikaan 8 ihmistä.

 

Chillaushuonetta tehdessä opimme paljon uutta yhteistyöstä ja siitä että kaikki on mahdollista. Opimme sen, että jos on jotain luvannut, niin vaikka ystävät eivät pääsisi paikalle on silti tärkeää kantaa vastuunsa ja hoitaa homma hyvin. Huonetta sisustaessa opimme tottakai myös itse sisustamisesta valtavasti!

Olet tervetullut vierailemaan chillaushuoneeseen, Kallahden nuorisotalolle.

Kiitos!

Kiitos Jenny Vu, Eeva Lehtinen, Emma Pallo, Khaled Omar, nuoriso-ohjaajat Jaana Malmivaara – torppa ja Veera Silmunen