Ruutibudjetin tiedonkeruu

Vuosaaren nuorisotyöyksikkö toteutti keväällä alueen toimijoiden kanssa yhdessä osallistavan RuutiBudjetin tiedonkeruun tunnit. Tunteihin osallistuivat kaikki alueen 7.-luokkalaiset. Tuntien tavoitteena oli vahvistaa nuorten hyvinvointia, auttaa nuoria pysähtymään ja pohtimaan hyvinvointiin liittyviä asioita. Tiedonkeruussa käytimme eri menetelmiä, jotta kaikilla nuorilla oli mahdollisuus ilmaista ajatuksiaan. Tunnit toisaalta vahvistivat nuorten hyvinvointia, lisäsivät nuorten tietoa eri mahdollisuuksista sekä mahdollistivat nuorten toiveiden kuulemisen. Tärkein tulos on se, että Vuosaaren nuorilla on halu osallistua erilaisiin vapaa-ajan juttuihin. He ovat kiinnostuneita monista jutuista mm. liikunnasta, kädentaidoista ja kokkailusta.

Ruutibudjetin tiedonkeruussa kerättyä tietoa on jo hyödynnetty kun alueen toimijat miettivät, että mitä harrastuksia ja harrastuskokeiluja tänä syksynä Vuosaaren alueella on tarjolla. Nyt on ilmestynyt Operaatio Pulssi! esite mistä löytyy tiedot ilmaisista harrastuksista: Operaatio Pulssi! itä.

Syyskuussa järjestetään Ruutibudjetin työpajat 25.−27.9.2019, missä Vuosaaren 7.−9. luokkalaiset pääsevät tekemään kerätyn tiedon pohjalta ideoita ja ehdotuksia. Työpajoihin osallistumalla nuoret ovat  mukana päättämässä  ja vaikuttamassa siihen, minkälaisia palveluja  ja vapaa-ajan toimintaa Vuosaaren alueella järjestetään.

Nuorten tehtävänä oli löytää sanoja liittyen ystävyyteen ja hyväksyntään.

 

Nuoret toivovat enemmän tietoa ainakin näistä aiheista.