Ruutibudjetin aloitteet ja toimenpiteet 2020

Vuosaaren Ruutibudjetin neuvottelukunta pidettiin 8.11.2019 Nuorisotalo Merirastissa ja siellä päätettiin että seuraavia toimenpiteitä ja aloitteita viedään eteenpäin vuonna 2020. Tammikuussa ilmestyy Pulssi- esite mistä löytyy useampi Ruutibudjetin kautta tullut toiminta. Tervetuloa mukaan tekemään meidän kanssa seuraavia toimintoja:

ALOITE: Palkkatyötä nuorille ympäri vuoden. Tätä edistetään nuorten kanssa kannustamalla yrityksiä palkkaamaan nuoria kesätöihin. #palkkatyötänuorille

ALOITE: Kuntosali nuorille. Liikuntapalvelut edistää tätä aloitetta yhdessä nuorten kanssa. #kuntosalinuorille

TOIMENPIDE: Uber-park (tramppoja, monttuja, kiipeilyä ja parkour). Tämä toteutetaan ensi kesänä. Tämän toimenpiteen toteuttamiseen on saatu 6000 euroa rahaa työntekijän palkkaamiseen ja tarvittaviin välineisiin. #uberpark

ALOITE: Kesätöidenhakusivusto. Ehdotusta edistetään viemällä tieto koulujen opinto-ohjaajille ja yhteiskuntaopin opettajille, että nostaisivat vielä selkeämmin esiin jo olemassa olevat kesätyön hakusivut kuten https://www.kunkoululoppuu.fi/ ja https://duunitori.fi/kesatyo #kesätöidenhakusivusto

TOIMENPIDE: Kokkauspaja nuorille. Operaatio Pulssi! Itä toteuttaa ehdotuksen järjestämällä 5 erillistä ruokapajaa, joiden kesto on kunkin 3h.  Pajassa tehdään ruokaa yhdessä, pidetään hauskaa. Kuhunkin pajaa on oma ilmoittautuminen. Max 7 nuorta/paja. Tammikuussa ilmestyy Pulssi- esite mistä löytyy tiedot ilmoittautumiseen. #kokkauspajanuorille

ALOITE: Vuosaaren koulujen väliset koripallo- ja jalkapalloturnaukset. Puistopolun peruskoulun vararehtori (Jari Sipilä) edistää ehdotusta viemällä aloitteen tiedoksi muille alueen kouluille. Nuoret edistävät ehdotusta ottamalla asian puheeksi omien koulujen rehtoreiden kanssa. Tavoitteena on, että keväällä järjestetään koulujen välinen koripalloturnaus. #vuokinkoulujenväliset

ALOITE: Koulupäivä ympäri maailmaa. Puistopolun peruskoulun vararehtori (Jari Sipilä) edistää ehdotusta viemällä aloitteen tiedoksi muille alueen kouluille. Vuosaaren nuorisotyöyksikön tilat ovat pyydettäessä käytettävissä. #koulupaivaymparimaailman

ALOITE: Rastilan nutan uusi hengailupaikka. Tätä aloitetta edistetään etsimällä rahoitusta Nuorisotalo Merirastin aulan uudistamiseen. Arvioitu rahasumma on 15 000 euroa. #uusihengailupaikka

TOIMENPITEET: Nuorten kauneuspajat.
Girl party – bileet tytöille.
Sateenkaarevien (LGBTQ+) nuorten ilta.
Taideviikko teemana ihmisoikeudet.
Edellä mainittuja neljää toimenpidettä edistetään alkuperäisiä suunnitelmia pienemmillä resursoinnilla. Suunnitelmien toteutumisen vaatimus on se, että nuoret ovat mukana suunnittelussa ja toteuttamisessa. Tieto suunnittelutapaamisista tulee Kallahden nuorisotalon Instagram tilille ja tammikuussa ilmestyvään Pulssi esitteeseen. #nuortenkauneuspajat #girlparty #sateenkaareviennuortenilta #ihmisoikeustaideviikko

 

Lisätietoja 

Tuija

nuoriso-ohjaaja 

p. 040 620 4163

tuija.ronkainen@hel.fi