Toimintaa, tekemistä ja ohjaajat Vuosaaressa kevään 2020 aikana

Kysyimme pari viikkoa sitten, minkälaista toimintaa toivotaan nyt poikkeusaikana. Kiitos kaikille vastanneille! Saimme yli 300 vastausta.

Vastauksissa toivottiin, että yhteydenpito Vuosaaren alueen ohjaajien kanssa tapahtuu WhatsAppin, nettisivujen, Instagramin tai jonkin muun sovelluksen kautta. Tästä viestistä löydätte kaikkien Vuosaaren nuoriso-ohjaajien puhelinnumerot ja muitakin hyviä numeroita. Saimme kyselyyn vastanneilta paljon kivoja ideoita kuten some nuta lähetys (tämä toteutuu!), sirkusopetusta (tulossa!), YouTube korukurssi, ulkoiluvinkkejä (alla), BTF juttuja (alla), taidekursseja ja vaikeita origameja.

Mitä kaikkea tekemistä nyt sitten on? Aika monenlaista. Keksimme tekemistä mielellään lisää teidän kanssa. Ottakaa rohkeasti yhteyttä!

 

Kallahden nuorisotalo, Nuorisotalo Merirasti ja Rastiksen mopohalli

Some nuta lähetys

Meillä on Instagramissa livelähetys keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin kello 18. Tule mukaan, tehdään yhdessä liveä! Kaikki ideat otetaan vastaan. Liveen pääsee osallistumaan täältä: https://www.instagram.com/rastilannuta/

Mitä muuta haluaisit, että teemme somessa? Voit jutella ja laittaa ideoita suoraan Suville p. 040 6821437.

Nuoriso-ohjaajille voi soittaa tai laittaa viestin. Olemme yleensä töissä iltapäivisin ja iltaisin. Tässä on meidän kaikkien numerot:

Feisal: 040 486 2455

Jaana: 040 684 7537

Marjo: 040 681 5802/ Instagram: marjo_kallahden_nuta (Huom. Marjo on lomalla 1.5. saakka)

Mia: 040 577 5910/ Instagram: miamerirasti

Miro: 040 183 5912/ Instagram: rastilanpelitoiminta

Noora: 040 184 9661/ Instagram: noorakallahti

Papis: 040 539 5431/ Instagram: papisnuortenpalvelut_vuosaari

Ricardo: 040 481 4730

Sabasy: 040 165 9720/ Instagram: clubmegaparty

Sakke: 0405895512 Instagram: ohjaajasakke

Suvi: 040 6821437/ Instagram: suvimerirasti/ Snapchat: subarulla

Tero: 0406300529/ Snapchat: mottisrastis

Tino: 040 190 6193/ Instagram: rastismopohalli

Tuija: 040 620 4163/ Instagram:  tuijanuortenpalvelut/ Snapchat: Tuija nuorten palvelut

Jos et tunne vielä yhtään nuoriso-ohjaajaa, mutta haluaisit, niin soita tai laita viestiä tähän numeroon p. 040 334 8051. Vastaamme sinulle.

Katso myös nämä:

Tiktok @rastilannuta

Kallahden nuorisotalo Instagram: kallahden_nuorisotalo

Nuorisotalo Merirasti Instagram: rastilannuta

Mopohallin Instagram: rastismopohalli

 

Pelitoiminta

Vuosaaren nuoriso-ohjaajat Miro, Tino ja Pekka järjestävät pelitoimintaa tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin alkaen klo 16 (sekä joka toinen lauantai 25.4. alkaen). Jos haluat mukaan pelitoimintaan, laita Mirolle viestiä WhatsAppissa p. 040-1835912. Discord: https://discord.gg/EnYxKDx (jos linkki ei toimi, laita Mirolle viesti WhatsAppissa niin pääset varmasti mukaan!).

 

Kulttuuria, musiikkia, taidetta, tanssia…

Yhdessä tekemällä ja luomalla jotain uutta aika menee nopeammin. Aina voi osoittaa kiitosta ja myötätuntoa itselle ja muille! Haluatko lähteä ideoimaan tekoja, joilla kukat valtaavat Vuosaaren…? Jotain pientä tai jotain suurta…? Tule ja ideoidaan yhdessä!

Instagram: nordin.nuorisopalvelut

p. 050 5591744

 

Megaparty

Yli 13-vuotias: Jos sinulla on ideoita ja toiveita meidän Megaparty-tapahtuman suhteen, niin voit ottaa yhteyttä tuottajanuoriin eli Megatiimiin Instagramin kautta: clubmegaparty . Tai laittaa viestin nuoriso-ohjaaja Sabylle p. 040 165 9720. Nuoria varten on myös Sekasin-chat, josta saa apua, jos joku asia mietityttää. Sekasin Chatiin voi kirjoittaa viikon jokaisena päivänä. Meidän viisi nuoriso-ohjaajaa (Mia, Jaana, Noora, Pekka ja Sakke) päivystävät siellä vuorollaan muiden päivystäjien kanssa. Osoite on https://sekasin247.fi/

 

Liikuntaan ideoita

Päivän liikuntaan aktivointi tulee Instagram storyyn ja siirretään päivän päätteeksi kohokohtiin.

Instagram: funaction

 

Sanapaja/Wordshopit

Vuotalolla ja Stoassa kokoontuneet Sanapaja/Wordshopit siirtyvät Instagramiin. Ne näkyvät Instagram tilillä @nuorenvoimanliitto storyssa ja harjoitukset tekevät sanataideohjaajat Jenni Hurmerinta, Veera Koivaara ja Juho Kuusi. Joka viikko siis uusia harjoituksia, ja ne pidetään kohokohtapoimintana ainakin viikon ajan. Harjoituksista saa käydä inspiroitumassa kuka vain, saa kirjoittaa millä kielellä vaan ja harjoitusten kielet ovat suomi ja englanti ? Lisätiedot: https://nuorenvoimanliitto.fi/nayta-sliderissa/sanapajat-instagramissa-1-4-alkaen

Instagram: nuorenvoimanliitto

 

Break the Fight

otti käyttöön Instastoryyn @breakthefight tehtävät nutapajat. Eli breikkaus, graffiti, dj/beatboxaus ja räppilyriikkakurssit ovat instastoryssa etänä samaan aikaan kuin ne olisivat muutenkin nuorisotaloilla; Luuppi, Kipinä, Kallahti ja Myllypuro. Me tehdään ensin videot etukäteen ja postataan ne sitten kurssiaikaan instastoryyn.

BTF-Mahdollisuus kuulua- hankkeen koulukurssit siirrettiin YouTubeen omille kanavilleen (1. breikki, 2. graffiti, 3. Dj/beatbox ja 4. räppi) Break the Fight- tubekanavaan. Siellä saa etänä koulukurssien tehtäviä tehtäväksi itsenäisesti. Kanava löytyy: https://www.youtube.com/channel/UCMlxm9X2UwoTgW2nSg3uUWQ?view_as=subscriber 

Voitte alkaa seuraamaan meitä YouTubessa ja myös Instagramissa. Seksikkään Suklaan pitämä tubekurssi siirtyy eli jatketaan to 16.4. jos ei tule muutoksia aikatauluun hallituksen suunnalta.

Instagram: breakthefight

Youtube: Break The Fight

 

Tyttöjen olohuone

Instagramissa tiedotetaan tulevista jutuista ja pidetään viikoittainen Instalive.

Instagram: tyttojenolohuone

Snapchat: tyttojenolkkari

Facebook: Tyttöjen olohuone

Kaisa: 045 8600922

Minna: 040 5519389

 

Vuosaaren kirjasto

Helsinki kanavalla on nähtävissä Oodissa striimattua ohjelmaa jokaiselle arkipäivälle. Striimin tarjonnassa on huomioitu eri ikäryhmät. Sen lisäksi Helmet-sivuille on koottu sisältöjä lapsille ja nuorille etäkouluun ja vapaa-ajalle. Osoitteesta www.helmet.fi/kirjastokotona löytyy kaikenlaisia kirjallisuus- ja sanataidevinkkejä. Sivustoa päivitetään koko ajan ja uusia sisältöjä ja linkkivinkkejä on tarkoitus tuottaa koko kirjastojen sulkuajan.

 

SIRKUS MAGENTA SAAPUU VUOSAAREEN – MYÖS ETÄNÄ!

Sirkus Magentan Puistopolun koululla pitämä sirkuskerho on koronatilanteesta johtuen tauolla. Kevään ajan järjestämme Vuosaaren lapsille ja nuorille ilmaista sirkustoimintaa etänä.

To 9.4. klo 18-19: Tule tutustumaan sirkusohjaajiin ja kertomaan toiveita NUORISOTALO MERIRASTIN LIVEEN. Instagram & TikTok, tunnus molemmissa @rastilannuta. Mitkä sirkuslajit kiinnostavat, sirkusvideot vai live stream, Zoom vai Whatsapp-ryhmä…?

LINKKEJÄ MAGENTAN OLOHUONESIRKUKSEEN:

Sirkusvideoita lapsille ja nuorille. Sopii hyvin myös kotona pidettäville liikuntatunneille!

Lasten sirkustunnit (akrobatiaa ja jongleerausta):

1: http://tiny.cc/pa67lz

2: http://tiny.cc/5a67lz

Jongleerausnurkka (sisältää ohjeet jongleerauspallojen tekemiseen): http://tiny.cc/yb67lz

Selkosirkus – erityistä tukea tarvitseville matalan kynnyksen sirkusopetusta: http://tiny.cc/3d67lz

Seuraa Sirkus Magentaa eri kanavilla, julkaisemme jatkuvasti uusia videoita:

– YouTube: http://tiny.cc/1byxlz

– Instagram: sirkusmagenta

– Facebook: SirkusMagenta

TULOSSA MYÖHEMMIN SEKÄ LISÄTIEDOT:

Myöhemmin on luvassa on kaikkea hauskaa avoimesta kesäsirkuksesta erilaisiin nutan sirkusryhmiin. Sirkus on osallistujilla maksutonta. Kuulemme erittäin mielellään toiveita ja ideoita asukkailta! OTA YHTEYS: sirkusohjaaja ja koordinaattori Kati Köykkä kati.koykka(a)sirkusmagenta.fi / 0407659880 (myös Whatsapp)

Sirkusterveisin,

Sirkus Magentan väki

 

P.s. Yhteistyössä: Helsingin kaupungin nuorisopalvelut. Rahoitus: Urlus-säätiö ja Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkaus-varoin.

 

Operaatio Pulssi

Haluutko jutella tai ideoida syksyn toimintoja? Vaikka nuorisotalot ja moni muu vapaa-ajanviettopaikka on nyt toistaiseksi suljettu, on kuuntelevat korvat silti ihan lähellä tässäkin

tilanteessa!

 

Operaatio Pulssi! koordinaattorit ovat tavoitettavissa

Instagram: operaatiopulssi

Facebook: Operaatio Pulssi

Puhelimitse meidät tavoittaa näistä numeroista:

Sanna (pohjoinen): 040 683 7028

Laura (länsi): 040 830 1945

Vilma (itä): 040 5876 266

 

t. Vuosaaren nuorisotyöyksikkö & co.